2011-07-18 10:59:57• hírek • Szatmár.ro

Kerékpározz intenzíven a PrimaGymben!

Az állóbiciklizés - in door cycling - már nem számít újdonságnak Szatmárnémetiben, de nálunk kizárólag a PrimaGym Aerobic, Cycling és Fitnesz Centerben végezhető ez a rendkívül összetett mentális és fizikai edzésprogram. Hétköznaponként 18, illetve 19 órától indul az intenzív tekerés az egészségmegőrző központban.

Az in door cycling edzés nem csupán egy erősítő program, hanem egy rendkívül összetett mentális és fizikai edzésprogram. Ez az edzésforma egyesíti az alapvető biciklis mozgást egy motiváló edzői technikával, és a tudatos légzésmódszerrel. A teremkerékpározás nem igényel előképzettséget, edzi a szív-, és vérkeringési rendszert, a zsírégetés és az állóképesség edzésének egyik leghatékonyabb módszere, megfelelő edzést biztosít minden korosztálynak és edzési szintnek megfelelően.

Az állóbiciklizés egy igazán minden izmot megmozgató módját lehetett kipróbálni a PrimaGym Aerobic, Cycling és Fitnesz Központban. Az elsőre talán unalmasnak hangzó edzést Anzik Arnold, Kovács Brigitta, illetve Szőlősi Rita teszi mozgalmassá: az edzés része az állva bicajozás, a tekerés közbeni nyújtás és egyéb gyakorlatok, amelyek következtében a láb- és farizom mellett a felsőtest izmai is kifáradnak.



A népszerű Cycling mellett a Polar Spinnracing személyre szabott edzésformával várják az érdeklődőket, Szőlősi Rita és Kovács Brigitta spinracing edzők irányításával és felügyeletével, valamint a Polar puls óra és a mellkasi jeladó által, amelyek a sportoló segítségére vannak a zsírégetésben, vagy éppen állóképesség fejlesztésében.

Sokan tévesen azt hiszik, hogy hatékony zsírégetés kizárólag intenzív erőkifejtéssel érhető el, ez azonban nem helytálló. A zsírégetés akkor eredményes, ha hosszú távú, hosszabb időtartamú edzéseket iktatunk be, nem megerőltető-, szervezetünknek optimális intenzitásút.

Edzés előtt igényeld a Polar puls (pulzusmérő) órát és mellkasi jeladót/mellkaspántot, melyek teljes adatokat szolgálnak a testedzésről. A személyes adatok beiktatását követően a Polar puls megjeleníti a személyre szabott, optimális edzésintenzitást, annak függvényében, hogy állóképességünket akarjuk fejleszteni vagy zsírt szeretnénk égetni. A készülék érdekessége, hogy az edzés intenzitását annak függvényében állítja be, amilyen az adott napon az erőnléti állapotunk. Az adatok felvételét követően a szerkezet elemzi a jelenlegi teherbírásunkat, és ennek megfelelően szabályozza az edzés intenzitását. Egy olyan intelligens pulzusmérőről van szó, ami a pillanatnyi pulzusszámból és annak változásából következtet fizikai állapotunk napi szintjére.



A mellkasi jeladó (mellkaspánt) konnektor része, EKG pontossággal összegyűjti és továbbítja a jelet a konnektor rész felé, ami továbbítja az adatokat az órának. Az edések alkalmával fontos szerepe van a pulzusszám-, vagyis a szívműködés frekvenciájának figyelemmel kísérésének.

Rendszeres mozgás esetén - amennyiben nem vagyunk fáradtak és feszültek - egy jóval intenzívebb edzést is kipróbálhatunk. Fontos tudnivaló, hogy az edzés kezdetekor még nem történik zsírégetés. Egy 50 - 60 perces edzés időtartama esetén, az első 30 perceben mindössze a szénhidrátok fogynak, a zsírok lebontása fél óra elteltével indul be.

Hűsítő ajándékok és kedvezmények a PrimaGymnél!

Aki 8, 10 és 14 órás, illetve korlátlan belépős aerobic, cycling vagy kombi bérletet vált augusztus 31-ig, egy négy alkalomra szóló fitnesz bérletet kap ajándékba. És az aki fitnesz bérletet vásárol, tetszés szerint választhat egy négy alkalomra szóló aerobic vagy cycling bérlet közül.

Ha van egy barátod, vagy barátnőd, akit már rég rászeretnél venni a mozgással teli, egészséges életmódra, akkor ezt most könnyen megteheted a PrimaGym Aerobic, Cycling & Fitnesz Központ segítségével. Ha már van bérleted a PrimaGymnél, akkor hozz magaddal valakit, és már egy nyolc alkalmas aerobic, cycling és fitnesz bérlet megvásárlásánál mindketten 25 százalékos kedvezményben részesültök. Használd ki az akciót augusztus 31-ig!

További részletekért kattints a PrimaGym honlapjára!


 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: